Denna sida presenteras av LOGOSOL:


LOGOSOL uppfinner, tillverkar och säljer sedan 1989 produkter för småskalig träförädling.

När jag, tillsammans med mina söner, konstruerade och sålde den första Solosågen var produkten något helt nytt
Vi skapade ett nytt produktområde.
Idag konstruerar, utvecklar och säljer vi produkter lämpade för privatpersoner, skogsägare och mindre företag som arbetar med trä.

Innovativa produkter med hög kvalité är vad vi erbjuder dig som kund. Dessutom tar vi mycket väl hand om dig som kund, på det sätt som skapat den välkända "Logosolandan".

Idag förfogar Logosol över ett mycket stort urval av sågverk för småskalig träförädling. Det enklaste sågverket är vår Timmerjigg som tillsammans med motorsåg sågar upp slöjdvirke och mindre mängder plank och bräder. För de största av stockar använder man lämpligen vår Big-Mill, framtagen för bruk där mycket kraftiga stockar hanteras, t ex i de Afrikanska skogarna. Solosågen är vårt i särklass mest sålda sågverk, med ett användningsområde som spänner mellan såväl privat bruk som via skogsbruksskolor och kommuner till mycket stora sågverk
Läs mer på Logosol´s hemsida!


Som sågenhet på Solosågen kan man idag välja mellan såväl bensinmotorsågar som elmotorsågar och bandsåg. Till övriga sågverk väljs någon av våra bensinmotorsågar ur Stihls sortiment.
Motorsågen i ditt sågverk ska fungera i många år under hård belastning. Det krävs en stor såg på minst 70 cc.
Under utvecklingen av Solosågen har vi testat de flesta stora motorsågarna på marknaden och funnit två som uppfyller våra högt ställda krav:
Stihl 066 och Stihl 088 som är byggda för huggning av de allra grövsta träden. Båda sågarna är mycket starka och lättstartade.

 

Big-Mill med Stihl motorsåg
Timmerjiggen med nya Big Mill Systemett, komplett sågverk till bästa pris. Perfekt att ta med till skogen. Mängder av utbyggnadsmöjligheter. När Timmerjiggen konstruerats har utgångspunkten inte varit att sätta beslag på en motorsåg för att kunna skiva upp en stock. Utgångspunkten har varit att den ska vara ett fungerande sågverk.

Timmerjiggen är lätt att ta med vilket gör den perfekt för tillverkning av jakttorn och utemöbler på plats.

Timmerjiggen är också det perfekta hjälpmedlet för slöjdare. Sälg, päron och andra svenska ädelträ kan vara omöjliga att få tag i om man inte kan såga själv.

Innan du börjar såga bygger du enkla träkopior av några av Big Mill Systemets komponenter, nämligen linjalen och linjalhållarna. När detta är gjort har du i gengäld en utrustning som sågar snabbt och exakt för en liten investering. Timmerjiggen levereras med beslag för tillverkning av trälinjalen och en utförlig bruksanvisning som visar Timmerjiggens och Big Mill Systemets alla tillämpningar och utbyggnadsmöjligheter.

De flesta motorsågar med två svärdsmuttrar passar. Motorsågen bör vara på minst 3,5 hk.

Big Mill System - Bygg ditt eget sågverk. Big Mill Systemet har ett nyutvecklat program av beslag, linjaler, stag och andra tillbehör som passar Timmerjiggen och gör det möjligt att bygga ut och anpassa sågutrustningen efter behov. Systemet är anpassat för sågning av såväl normala stockar som övergrova stockar. Svärdslängd upp till 90 cm kan användas och med kvartersågning kan i stort sett hur stora stockar som helst sågas.

Alla aluminiumkomponenter har en mycket hård och glatt yta tack vare det anodiserade ytskicktet. Vissa av stålkomponenterna är behandlade med en helt ny typ av gashärdning som ger ett hållbart rostskydd, hög hållfasthet, låg friktion och den karakteristiska svarta färgen. Denna ytbehandling är något dyrare än förzinkning men resultatet blir fantastiskt mycke bättre - en kvalitetsdetalj som märks tydligt när man jobbar med utrustningen.

Big Mill EXT
Om du har övergrova stockar, över 70 cm i diameter, kan du underlätta sågningen genom att komplettera din Big Mill med Big Mill EXT. Det är en utbyggnad som ger dig större slaglängd i såväl höjd som bredd.

 

Motorsågen i ditt sågverk ska fungera i många år under hård belastning. Det krävs en stor såg på minst 70 cc.
Under utvecklingen av Solosågen har vi testat de flesta stora motorsågarna på marknaden och funnit två som uppfyller våra högt ställda krav:
Stihl MS 660 och Stihl 880 som är byggda för huggning av de allra grövsta träden. Båda sågarna är mycket starka och lättstartade.

Läs mer på Stihl´s hemsida