Jag sågar med STIHL motorsågar.
- 020T är favoriten, minst och lättast (men den mest andvända), den har jag med mig upp i träden. Som du ser så har den inte handtaget bak, den sitter uppe på. Det gör att den är balanserad så att den känns bra att hålla i med en hand. Nackdelen med den här typen av såg är att man inte får samma "brytkraft" när man sågar i tjockare virke, eftersom händerna håller närmare varandra.
Men det är inte det som är tanken... den är överlägsen uppe i träden!

- 026C en bra kompromiss mellan vikt och kraft. Den använder jag vid kvistning och upp kapning av mindre träd. Just denna modell har en finess som gör att du kan spänna kedja utan att andvända verktyg!!

- 046W är min största såg. Den får sin plats när det är dags för själva fällningen och vid upp kapning av grövre stammar.

Efter att jag har provat både Husqvarna- och Partner- sågar under några år, är min uppfattning att STIHL är överlägsen dessa när det gäller kvalitet och finesser. Långlivade och användarvänliga med andra ord.

Bara för att nämna några bra detaljer på STIHL motorsågar :
- Bränsletankarna är gjorda i genomskinlig plast så att man ser hur mycket bensin som återstår, man behöver alltså inte öppna tanklocket för att se det.
- Det behövs nästen ingen rengörning av kedja bromsen eftersom den är inkapslad.
- Du kan komma åt och rengöra luftfiltret utan verktyg.
- mm.mm

/Zakari Peltonen